Naam Dhr. R.J. Bekkering (Robert-Jan)
Kantoor ERA Makelaardij PLUS+
Adres Vestdijk 180, 5611 CZ Eindhoven
Email robertjan@eramakelaardijplus.nl
Telefoon 040-2696949
Website www.eramakelaardijplus.nl
 
 
Mijn persoon is te omschrijven als:

Creatief en oplossingsgericht na grondige analyse van het probleem. Soms wat eigenwijs maar dan wel gebaseerd op mijn visie en overtuiging. Graag loop ik voorop en betrek daarbij anderen. Marktgericht handelen staat altijd centraal.

 
Mijn dagelijkse werkzaamheden zijn:

Naast het voeren van de directie over ERA makelaardij Ed Willems, twee Hypotheekshops en Dries (zie ook verderop) hou ik me voornamelijk bezig met adviseren bij woningmarkt vraagstukken in de breedste zin van het woord. Van het beoordelen van stedenbouwkundige plannen aan de markt tot het maken van marketingplannen bij projecten, van haalbaarheids analyses tot beoordeling van leegstandsproblemen. Maar natuurlijk ook de “gewone” nieuwbouwadvies zaken.

 
In mijn curriculum vitae staat:

Heel divers op het gebied van makelaardij en WoningMarktConsultancy:

  • Deelnemer aan diverse projectgroepen zoals het platform Wonen binnen het SRE, de veiling commissie, projectgroep woningbouwproductie.
  • Deelnemer ERA adviesraad
  • Verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de WMC monitor
  • Eerste makelaar in Nederland met een Virtual Reality ruimte met stereo beeld projectie waardoor een consument daadwerkelijk door zijn toekomstige nieuwbouw woning kan lopen.
 
Mijn basis is gelegd bij: Na afronding van de HAVO heb ik het VWO doorlopen. Vervolgens de HEAO waar binnen de economisch juridische richting toen (1983) net een nieuwe differentiatie was ontwikkeld: makelaardij. In 1985 afgestudeerd en direct mijn loopbaan in de makelaardij begonnen. Gedurende de afgelopen ruim 20 jaar diverse interne studies gevolgd. Eind 90-er jaren hoorde ik bij de eerste lichting NVM-WoningMarktConsultants.
 
Inmiddels ben ik werkzaam geweest bij:

In 1985 ben ik bij ERA makelaardij Ed Willems in Best mijn loopbaan begonnen. In 1988 hebben we een kantoor in Eindhoven geopend waar ik me mee bezig heb gehouden. In dat jaar werd ik ook beëdigd door de rechtbank als makelaar (in die tijd ging dat nog zo). In 2007 hebben we een vestiging in Geldrop geopend.

Begin 2009 hebben wij onze nieuwbouwactiviteiten ondergebracht in een nieuw bedrijf “Dries”. Dit is een 50/50 samenwerking met Adriaan van den Heuvel makelaars & adviseurs uit Helmond. Dit bedrijf werkt puur B-to-B. Dries is spreektaal voor 3 i’s. De drie i’s staan voor initiatief, inzicht en innovatie. Op al deze punten neemt het bedrijf een unieke positie in.

 
Referenties:
  • Grote en minder grote ontwikkelaars c.q. aannemers zoals AM, Ballast Nedam, Bouwfonds, Volker Wessels, Van Straten Vastgoed, Houtabouw, Berlaere, Kalliste, Woonzorg Nederland, etc.
  • Regionale corporaties zoals Trudo, Woonbedrijf, Domein.
  • Gemeente Eindhoven